EN YÜKSEK KATILIMLI HARMANDALI ZEYBEĞİ GÖSTERİSİ GUINNESS REKORU KIRILDI...

ANKARA AYDINLILAR EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ EN YÜKSEK KATILIMLI HARMANDALI ZEYBEĞİ GÖSTERİSİ GUINNESS REKORUNU KIRDI


Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin 15 yıldır Ankara’da sürdürdüğü Zeybek kurslarına katılan hemşerilerimizle Harmandalı Zeybeği oynayarak Guinness rekorunu kırmak için gerçekleştirmek istediği Guinness Rekoru denemesi 17 Nisan 2011 Pazar günü yapıldı. Bu alanda daha önce Aydın’da 525 kişi ile Harmandalı Zeybeği oynayarak oluşturulan Guinness Rekoru, Ankara’da faaliyet gösteren düzenlediği “En Yüksek Katılımlı Harmandalı Zeybeği Gösterisi” ‘ne katılan 702 kişi ile kırıldı.






Rekor denemesi için tüm katılımcılar saat 13:00 rekor denemesinin yapılacağı yerde hazır bulundu. Tüm katılımcılara birer numara vererek bayanlar ayrı, erkekler ayrı bir dairede olacak şekilde katılımcıların 3 kişilik jüri önünden geçerek yerlerine alması sağlandı. Rekor denemesine Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Sayın Cengiz ALTINKAYA rekor denemesine oyuncu olarak katıldı. Ayrıca bu rekor denemesine TBMM Eski Başkanı Sayın İsmet SEZGİN ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oktay VURAL ve Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR izleyici olarak katıldı.

Rekor denemesine derneğimizin 15 yıldır sürdürdüğü Zeybek kursları çalışmalarına katılan hemşerilerimiz ile bu oyunlara gönül verenler katıldı. Katılımcıların içinde çeşitli kademelerde üst düzey görev yapan hemşerilerimizin yanında 10 yaş grubu öğrencilerimizde yer aldı. Katılımcılara günün anısına erkeklere yağlık, bayanlara da fular hediye edildi. Rekor denemesi saat 16:00 da düdük sesi ile başladı ve 6 dakika 3 saniye sürdü. Rekor denemesinin ardından katılımın 702 kişi olduğu hakem heyeti tarafından deklare edildi ve bu alandaki rekorun kırıldığı ifade edildi. Bu duyurunun ardından rekor denemesine katılanlar büyük sevinç yaşadı. Rekor denemesi aynı zamanda TRT 1 kanalından canlı olarak yayımlandı.

Dernek Başkanı Sayın Ender VARDAR rekor denemesinden sonra yaptığı konuşmada 15 yıldır sürdürdüğümüz bu çalışmanın bugün meyvesini almaktan ve bizlere yalnız bırakmayan katılımcıları burada görmekten mutlu olduğunu söyledi. Sayın VARDAR aslında katılımın daha fazla olacağını ancak hava muhalefeti nedeniyle bazı katılımcıların rekor denemesine katılamadığını ifade etti.

Ayrıca Sayın VARDAR konuşmasının devamında Guinness Rekor denemesi için eğer daha fazla destek bulabilseydik bu rekoru kıyafetli bir şekilde daha yüksek bir katılımla kırabileceklerini ifade etti. Ankara’da kendi imkânlarımızla Harmandalı zeybeğini 702 kişi ile rekor kırmak, kendilerini onurlandırdığını söyledi.  Rekor denemesi ile Aydın ve Ege Bölgesinin en çok bilinen ve tanınan Zeybek oyunu olan Harmandalı Zeybeği Guinness Rekorunu Ankara'da kırmak ile Aydınımızın ve Ege Bölgesinin dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunduklarını yerel oyunların her yaş grubundan herkesin oynayabileceğini gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca bu rekor denemesi ile bu rekorun geliştirilmesi için diğer sivil toplum örgütlerini teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. Sayın VARDAR rekor denemesine katılarak bizlere destek veren tüm katılımcılara ve organizasyonda görev alan gençlerimize şükranlarını sunarak kendilerine bir kez daha teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Rekor denemesinden sonra Aydınlılar Derneği Zeybek ekibi hemşerimiz Sayın Alptuğ YÜKSEL'in hazırladığı müzik eşliğinde Aydın yöresi oyunlardan oluşan güzel bir gösteri sundu. 12 bayan 12 baydan oluşan ekibimiz sırasıyla Gündoğdu Zeybeği, Eklemedir Koca Konak Zeybeği, Güdüşlünün Çeşmesi, Kerimoğlu Zeybeği, Aydın Zeybeği, Bozdoğan  Zeybeği, Koca Arap Zeybeği, Kadıoğlu Zeybeği, ve Harmandalı Zeybeği oyunlarını sergiledi. Zeybek ekibinin gösterisi davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Guinness rekor denemesinin ardından etkinlik yerel sanatçı Sayın Sebile CAN konseri ile devam etti. Sanatçı Sayın Sebile CAN Ege bölgesinin sevilen zeybek ve Yörük türküleri ile davetlilere güzel bir konser verdi. Sanatçının söylediği şarkılarla coşan hemşerilerimiz oyunlarıyla sanatçıya eşlik etti. Program saat 19:00’da sona erdi.

Rekor denemesi ile yöremiz kültürünü dünyaya tanıtmış, zeybek oyunumuzun gelecek nesillere aktarılmasını sağlamış,  halk oyunlarını her yaş grubundan herkesin oynayabileceğini göstermiş, ilimiz ve bölgemizin kültürel tanıtımına katkıda bulunmuş olduğumuza inanıyoruz.

Rekor denemesi öncesinde organizasyonun duyurulmasında emeği geçenlere, organizasyonun gerçekleşmesi için destek verenlere, oyun alanın düzenlenmesinde emeği geçen gençlerimize, oyuncu olarak sahada yerini alan tüm katılımcılara, bizleri izlemeye gelen davetlilere ve tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunarız.


Bu yazı Sitenizesayac.com kez görüntülenmiştir...