KUŞADASI ALTIN GÜVERCİN FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ. KUŞADASI FESTİVALİ 19. ALTIN GÜVERCİN MÜZİK YARIŞMASI KATILIM 23-28 MAYIS 2011

ALTIN GÜVERCİNİN 10 FİNALİSTİ BELİRLENDİ

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması konumundaki Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda sona gelindi. Kuşadası 19. Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın Ön Jüri’si Kral TV’de toplanarak Büyük finalde yarışacak yarışmanın 10 finalistini belirledi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, büyük finalde yarışacak finalistlerin belirlenmesiyle sona yaklaşıldığını belirterek, “ Altı yıl aradan sonra geçen yıl yeniden Kuşadası semalarında uçurmaya başladığımız Altın Güvercin’in bu yıl 19. yılını kutlayacağız. 21 Haziran tarihinde başlayacak olan Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması kapsamında ayrıca bir çok ünlü sanatçımız ücretsiz meydan konserleri verecek ve Kuşadası bir hafta boyunca müziğe doyacak “ dedi.



Başkanlığını Söz Yazarı Mehmet Teoman’ın üstlendiği, Ali Rıza Türker (Düzenleme Kurulu Başkanı), Cengiz Ünal (Vokaliz Grubu Şefi), Fuat Güner (Besteci-Yorumcu), Metin Özülkü (Besteci-Yorumcu-Orkestra Şefi), Osman İşmen (Aranjör-Orkestra Şefi), Toygar Işıklı (Dizi Müzikleri Bestecisi ve Yorumcu) ve Vedat Sakman (Besteci-Yorumcu) isimlerinden oluşan ön jüri 275 katılımcı beste arasından 2 günlük değerlendirme sonucunda 10 finalist parça ile 2 yedek parçayı tespit etti. 25 Haziran 2011 Cumartesi gecesi, Kuşadası’nda düzenlenecek ve Kral TV’den naklen yayınlanacak 2011 Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın Büyük Finali’nde yer alacak Finalist şarkılar şunlar:

1- Hoppala Memedali (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Sami Çınar) 2- Kahve (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Sonay Akçen) 3- Karnaval (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Gökhan Yarkent) 4- Kurbağa (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Neslihan Demirtaş) 5- Mucizeler Diyarı (Besteci: Alper Kömürcü, Söz Yazarı: Ali Ulaş Akalın, Yorumcu: Hale Özbaş) 6- Nezaket: (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Korat Eriş) 7- Olmazın Peşinde (Besteci, Söz Yazarı: Nermin Kurban, Yorumcu: Beste Yoltay) 8- Üzülme Sen (Besteci: Koray Özkul, Söz Yazarı: İbrahim Kandemir, Yorumcu: Koray Özkul) 9- Yalan Dünya (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Ertem Akkauş) 10- Zaman Tüneli (Besteci, Söz Yazarı, Yorumcu: Arzu Ece Otyam)

-FİNALE DOĞRU

Geçmiş yıllardaki müzik çalışmalarıyla tanınan bazı önemli besteci ve yorumcuların da yer aldığı finalistler Kuşadası’na gitmeden önce İstanbul’da bir araya geleceklerdir. Yapılacak bu toplantıda orkestra şefi Metin Özülkü, orkestra dağılımıyla ilgili kendilerine bilgi verecektir. 10 finalist besteci bu bilgilerin ışığında parçalarını final orkestrasına göre yeniden düzenleyecektir. Düzenlemeleri tamamlanan eserler Kuşadası’nda 3 kez prova yaptıktan sonra 25 Haziran cumartesi akşamı büyük finalde muhteşem bir yarışmanın aktörleri olacaklardır.

Kuşadası 2011 Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın Büyük Orkestrasını Metin Özülkü yönetecektir. Müzik otoriteleri ve halk jürisinden oluşan büyük jüri 1., 2. Ve 3. Olan ödül sahiplerini oylarıyla belirleyecektir. Yarışma sonunda başarılı olan: 1. Besteciye; Altın Güvercin ve 20.000 TL. para ödülü, 2. Besteciye; Gümüş Güvercin ve 10.000 TL. ve 3. Besteciye; Bronz Güvercin ve 5.000 TL. verilecektir.

Bir beste yarışması olmasına rağmen, geçmiş yıllardaki yarışmalardan da anımsanacağı gibi Altın Güvercin, Müzik dünyamıza çok değerli yorumcular kazandırmıştır. Bu nedenle finaldeki en başarılı yorumcuya büyük jürinin oylarıyla KRAL TV tarafından en başarılı yorumcu ödülü verilecektir. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın 18 yıllık geçmişinde birçok değerli müzisyen güzel bestelerinin yanında yorumculuk alanında da ödül sahibi olmuşlardır. Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Suavi, Cem Karaca, İzel- Çelik-Ercan, Eda-Metin Özülkü, Burak Uçkun, Asya, Burhan ve Serhan Şeşen, Ajlan Büyükburç ve Cem Doğangil gibi birçok sanatçı ödül alan isimler arasında yer almıştır.

Geleneksel yarışmanın bir diğer geleneksel ödülü ise rahmetli sanatçımız Barış Manço adına düzenlenen onur ödülüdür. Bu yıl “ BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜ” yurt içinde ve yurt dışında ülke müziğimizi başarıyla tanıtan “MODERN FOLK ÜÇLÜSÜ”ne verilecektir. Efsane grup final akşamı unutulmaz parçalarından bir buket sunacaktır.

Bu arada, Altın Güvercin düzenleme kurulundan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “ Genç müzikseverlere önemli bir hatırlatma yapmak durumundayız. Yarışmaya gönderdikleri parçaları daha önce internet sitelerinde veya özel sitelerinde müzikseverlerle paylaşıyorlar. Bu tür girişimlerden sonra paylaştıkları şarkıları yarışmaya göndermeleri yarışma şartnamesinin 11. Maddesinin “g” bendine göre aykırılık taşımaktadır. Kısacası internet de yaygınlaştırılan ve paylaşılan parçalar yarışmaya kesinlikle katılamaz. 25 Haziran akşamı gözlerimiz ve kulaklarımız Kuşadası’nda olacaktır. 10 finalist yarışmacıya başarılar diliyoruz. Ön jüride yer alan değerli müzik adamlarımıza ve diğer katkı sağlayan dostlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz “ denildi.