AYDIN BÜYÜKŞEHİR LOGOSU / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

Vatandaşlar tarafından yapılan oylama sonucunda Aydın’ın simgesi olacak logo, Grafik Sanatçısı Seyfi Güloğlu’nun yaptığı çalışma olduğu duyurusu yapıldu.
Birinci olan Seyfi Güloğlu tasarımını şöyle ifade ediyor:
T.C. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin amblemi (logosu) tasarlanırken, kentimizin ve ulusumuzun kurtuluş simgelerinden olan “Efe” figürü ana tema olarak kullanılmıştır. Bu figürü oluştururken de şehrin önemli gelir kaynaklarından olan “incir ve zeytin
yaprağı” kavramlarından faydalanılmıştır.
Yiğitliğin ve birlikteliğin oluşturduğu güçle kahramanlığın simgesi olan efeler birlikte daire oluşturacak şekilde bir araya getirilmiştir. 1881 ibaresi de tam ortalarına yerleştirilmiştir. Bu sayede elde edilen güneşe benzetilen imge de yurdumuzda ve Ege Bölgesi’nde Aydın’ın özellikle turizm dahil, tüm değerleriyle güneş gibi parladığını vurgu yapılmıştır.


Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka yeni Aydın Büyükşehir Logosu için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder