BURAK BALKIR NAZİLLİ'DEN BİR YILDIZ DOĞUYOR / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

NAZİLLİ'DE BİR YILDIZ DOĞUYOR.
Burak Balkır Nazilli Belediyespor'un altyapıdan yetiştirdiği ilk milli oyuncu olarak tarihe geçti. Muhittin Akbel yazdı...

Mercedes Benz Ege Kupası şampiyonu U16 Milli Takım'nın süperstarı Burak BALKIR, Nazilli Belediyespor'un altyapısından milli formaya koştu.
Mercedes Benz Ege Kupası'nda önce Hollanda'yı, finalde Fransa'yı yenerek şampiyon olan U16 Milli Takımı'nın yıldızı Burak BALKIR, sadece Nazilli'nin değil Türk futbolunun da gururu oldu. Doğup büyüdüğü Hamzallı Köyünde de kahraman gibi karşılandı. Nazilli Belediyespor'un U14 Akadami Ligi'nde Ege Bölgesi birincisi olan takımda atığı, attırdığı gollerin yanı sıra her iki ayağını da çok iyi kullanabilmesiyla tıüzerine çeken Burak BALKIR, bugün U16 Milli Takımının bankosu oldu. 1999 doğumlu Burak, Mercedes Benz Ege Kupasında attığı golle klasını konuştururken, Fransa maçındaki performansıyla da futbolumuzun kurmaylarının taktirlerini kazandı.

Fenerbahçe'ye gitmedi
Nazilli Belediyespor, geçen sezon başında gerçekleşen bu transferden sadece 30 bin lira kazandı. Futboluyla değerini katlamaya başlayan Burak'ı o dönemde Bursaspor'un yanı sıra Göztepe ve Fenerbaçe'de istemiş. Göztepe'nin her yıl takımı sil baştan yapması, Fenerbahçe'de gençlerin oynama ihtimalinin çok düşük olması gibi kendince analizler yapan Burak, Bursaspor'u tercih etmiş, dönemin Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul SAĞLAM da iki kez izlediği genç yeteneğin alınması talimatını vermiş. Genç yıldız Bursaspor ve (A) Milli Takım formasını giymeyi kendisine hedef koyduğunu söyledi. "Muhittin AKBEL - Milliyet"


Burak BALKIR U16 Milli Takım



Ek Gelir İstermisiniz?
Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Burak BALKIR için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler