KUŞADASI DEVE GÜREŞLERİ TARİHİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI DEVE GÜREŞLERİ
Geleneksel olarak düzenlenen Kuşadası Deve Güreşlerinin bu sene 1 Şubat 2015 Pazar Günü yapılacağı duyuruldu...




Kuşadası Belediyesi Deve Güreşleri Duyurusu
"Kuşadası Yılın Deve Güreşlerine hazırlanıyor
Bu yıl 16.sı yapılacak olan Kuşadası Geleneksel Deve Güreşleri için hazırlıklar sürüyor. Belediye Başkanı Özer Kayalı, Deve Güreşi Alanındaki çalışmaları inceledi.
Kuşadası 2015 yılının en görkemli Deve Güreşlerine hazırlanıyor. Kuşadası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile Kuşadası Belediyesi, 1 Şubat Pazar günü yapılacak olan güreşler için hazırlıklara başladı. Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, Dernek Başkanı Mustafa Karpuzcu, belediyenin ilgili birim amirleri Deve Güreşi Alanında buluşarak, yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ege, Marmara ve Akdeniz’in şampiyonları kupa karşılaşmalarının yapılacağı güreşlerin, hiçbir aksaklığa meydan verilmeden yapılması ve izleyenlerin keyifli bir gün geçirmesi için tüm çalışmalar tek tek ele alındı.
Kuşadası’na yakışır bir güreş için hazırlıkların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı;”Bölgenin en görkemli ve iddialı güreşleri için, Kuşadası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği yöneticileri ile tam bir uyum içerisinde hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Güreş tutkunlarından, Deve Sahiplerine kadar misafirimiz olacak herkesin Kuşadası’ndan keyifli ve mutlu ayrılması için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz. Ekiplerimiz Deve Güreşi Alanını hazırlamaya, aksaklıkları gidermeye başladı.Tüm deve güreşi tuttuklarını 1 Şubat Pazar günü Kuşadası’na, Deve Güreşi Alanına bekliyorum” dedi."



Ek Gelir İstermisiniz?
Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası Deve Güreşleri için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler