AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YEREL FİDE DAĞITACAK / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 30 BİN ADET YEREL FİDE DAĞITACAK
Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da, Büyükşehir Belediyesi yerel ürün çeşitliliğini artırmak için önemli bir projeye imza atıyor Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın yerel tohumlarından elde edilen 30 bin adet fidenin ilk etabının dağıtımını 27
Nisan Pazartesi günü saat 17:00’da Atatürk Kent Meydan’ında yapacak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yerel ürün çeşitliliğini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Tohumlarımız ve geleneksel tarım yöntemlerimiz hızla kayboluyor. Bu yok oluşun önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bu amaçla Karaot Tohum Derneği ile Yenipazar ilçesinde Yerel Tarım Ürünleri Çalışma Sahası oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi 27 Nisan Pazartesi günü (Bugün) saat 17:00’da Atatürk Kent Meydan’ında, Yenipazar’daki çalışma sahasında yetiştirilen 5 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesinin dağıtımını gerçekleştirecek. 25 bin adet yerel fide ise İl genelindeki köylerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dağıtılacak.



Ek Gelir İstermisiniz?
Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Aydın Büyükşehir Belediyesinin yerel fide dağıtımı için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder