AYDIN HALK OTOBÜSLERİ HAKKINDA SORULAR - AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

AYDIN HALK OTOBÜSLERİ - AYKART BAŞVURU NOKTALARI
Beklenen duyuru yapıldı. Aydın'da halk
otobüslerinin ücretli olacağı ve aykart ile taşıma yapılacağı duyuruldu. 

Aykart Başvuru Noktaları Nerede? Sorusuda cevaplanmış oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi  Halk Otobüsleri ve Aykar Başvuru Noktaları İçin Duyurusu
AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI TOPLU TASIMA ARAÇLARIMIZDA PAZARTESI GÜNÜNDEN ITIBAREN ÜCRETLI TASIMAYA GEÇILMESI SEBEBI ILE AYKART VE KULLAN AT KARTLARINIZI NAZILLI'DE SADECE AYDIN BSB ASKI HIZMET BINASI ILE HÜRRIYET CADDESI, 5 EYLÜL ILKÖGRETIM OKULU KARSISINDAKI AYDIN BSB HALK EKMEK SATIS NOKTASINDAN YARINDAN ITIBAREN(8 AGUSTOS-CUMARTESI) TEMIN EDEBILIRSINIZ.SATIS NOKTALARIMIZ CUMARTESI VE PAZAR GÜNLERI 09:00 ILE 17:00 SAATLERI ARASINDA HIZMETINIZDEDIR.T.C. AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

Bilindiği üzere Aydın'da uzun bir zamandır, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsleri toplu taşıma araçları olarak test seferlerine başladı. Aydınlı hemşehrilerimiz bu otobüsleri çok beğendi, bir de ücretsiz olması ilgiyi daha da arttırdı. Vatandaş soruyor!


Sayfamıza Aydınlıların tabiri ile Belediye Arabaları için sürekli sorular gelmektedir. Şimdilik çoğu sorular yanıtsız kalıyor, özellikle Aydın Halk Otobüsleri ücretleri konusunda meraklar büyük. Daha önce yerel kaynaklara yansıyan ücretleri paylaşmıştık. Gelen bilgiler Ramazan Bayramından sonra İl Genel Meclisinin onayından sonra artık Aydın BŞB. Halk Otobüslerinin ücretli olacağı. 

Diğer taraftan bu ücretsiz faaliyetin çok uzun olmasından dolayı minibüs esnafının rahatsızlığı, haliyle minibüsçüler halk otobüslerinin sefer saatlerinde neredeyse boş geçmeleri, özellikle İncirliova, Germencik, Ortaklar, Söke  ve Çine seferleri belirli aralıklarda olan yoğunlukları tamamen halk otobüslerin alması.

Test aşamasında olan seferlerden,  en çok şikayet gelen mesajların başına özellikle ilçeler arasına taşıma yapan otobüs şoförlerinin bazılarının ısrarla duraklarda indirmesi bazılarınında esneklik gösterip yoğun bölge olmasına rağmen durak olmadığı halde vatandaşları indirmesi. Örnek verecek olursa şuanda Söke yönünden gelirken Kuşadası Sanayi Sitesinde durak mevcut değil, eninde sonunda buraya bir durak olacak! Bazı şoförler sanayide durmuyor ve vatandaş Kuşadası Otogara kadar gitmek zorunda kalıyor. Bu sorun bir çok Aydın'ın ilçesinde de bulunmakta; Bakıldığında durak dışı indirme bindirme yapma emri alan şoförde haklı, en işlek yerde inmek isteyen vatandaşta haklı, Yapılması gereken gerekirse dilekçe yoluyla, gerekirse Aydın Büyükşehir Belediyesi Müşteri Danışma Hatlarına bildirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca; Aydın B.Ş.B. Halk Otobüslerinin ücretli olduktan sonra, ücreti nakit mi alacak, önceden duraklarda bilet mi satılacak ya da manyetik kart yoluyla dolum yapılarak mı kullanılacak bunlar içinde resmi bir bilgi yok. Şu da bir gerçek manyetik kartın başvuru sürecinin biraz teferruatlı olması geçiş aşamasında bilet satılmasının daha iyi olabileceği düşünülüyor.

Aydın iyisiyle kötüsüyle toplu taşıma araçlarını alışmaya çalışıyor, bu sürecin sorunsuz geçmesi ve kısa zamanda tüm sorunların cevaplanması dileğiyle...

Aydın Büyükşehir Belediyesi
Halk Otobüsleri Hakkında 
Sorular

*** Otobüslerin saatleri ne zaman?
*** Halk Otobüslerinin güzergahları nereler?
*** Belediye Otobüsleri ücretleri nedir?
*** Halk Otobüsleri ne zaman ücretli olacak?
*** Halk Otobüslerinde 65 yaş üzeri ücretsiz olacak mı?
*** Belediye Otobüslerinde öğretmenler için indirim uygulanacak mı?
*** Aydın Halk Otobüsleri Aydın'ın tüm ilçelerine yayılacak mı?
*** Gazi ve Gazi yakınları için  indirim olacak mı?
*** Engeli vatandaşlar için indirim olacak mı?
*** Aydın Halk Otobüsleri seferleri ve otobüs sayısı artacak mı?
*** Aydın'da raylı sistem toplu taşıma yapılacak mı?
*** Aydın Belediye Otobüsleri için yeni duraklar ne zaman faaliyete geçer?
*** Aydın Halk Otobüsü biletli mi olacak?

Aydın Büyükşehir Belediyesi
Hızlı Çözüm Merkezi Telefon Numarası : 444 40 09 -  0532 111 40 09



Ek Gelir İstermisiniz?
Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler