NAZİLLİ'NİN SİMGESİ TREN RESTORE EDİLİYOR / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

NAZİLLİ'DE 1945 YAPIMI TRENE RESTORE ÇALIŞMASI
Nazilli Sümerbank Basma Sanayi Fabrikası ve Nazilli’nin simgesi haline gelmiş olan tarihi ‘ Gıdı Gıdı’ treninin restore edilmesi işlemleri Nazilli Belediye ve Devlet Demir Yolları 3 Bölge Müdürlüğü Müdürlüğü
tarafından yapılacak...
Nazilli Belediyesi Duyurusu
GIDI GIDI TRENİ RESTORE İŞLEMLERİ HIZLANDIRILDI
Nazilli Sümerbank Basma Sanayi Fabrikası ve Nazilli’nin simgesi haline gelmiş olan tarihi ‘ Gıdı Gıdı’ treninin restore edilmesi işlemleri Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık’ın bizzat talimatlarıyla hızlandırıldı.
Gerekli bakım, onarım ve tamiratlardan sonra, periyodik olarak deneme amaçlı yürütülen 1945 yapımı Ruston marka lokomotif, eski olması ve uzun yıllardır çalıştırılmaması sonucu, istenilen perfonmansta çalışmadı. Bu sebeple, daha donanımlı bir ortamda tamir görmesi için gerekli izinler alınarak İzmir’e 3. DDY ları Bölge Müdürlüğüna yollanması uygun görüldü.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Alıcık;
‘Tarihi lokomotif, bugün tamir edilerek çalıştırıldığında başka bir yerinden arıza yapmaktadır. Arıza yapan nokta tespit edilerek, yeniden tamir edildiğinde ise, tekrar başka bir noktadan teknik bir arızaya sebep olmaktadır. Özellikle vites dişlilerinden kaynaklanan bir sorun vardır. Lokomotifin her hangi bir arıza çıkarmayacak şekilde, tamamen kullanılabilir bir hale getirilebilmesi için, Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürlüğü’ne gönderiyoruz. İnanıyoruz ki, oradaki teknik personel lokomotifimizi baştan sona elden geçirerek, icap eden bakım ve tamirat işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Lokomotifin tamamen yenilenmesi konusunda iletişime geçtiğimiz andan itibaren çalışmaları başlatan, Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürü Mehmet Bakır, Yol Müdür Yardımcısı Murat Soner Baş, Cer Müdürü Alparslan Kara’ya yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Vagonlardan birisi ise, önümüzdeki hafta içinde tamamen restore edilerek, özel günlerde kullanılmak üzere halkımızın hizmetine sunulacaktır.’ Şeklinde konuştu.




Ek Gelir İstermisiniz?
Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Nazilli tren restoresi için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler