AYDIN'DA ZEYTİN YAĞI VE ZEYTİN ÜRETİMİ / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

ZEYTİN VE AYDIN
Aydın zeytin ve zeytinyağı alanlarında Türkiye'nin önde gelen şehirlerindendir. Aydın'ın bu değerini, daha değerli tutmak yine bizlerin elindedir.


Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Tunus gibi diğer Akdeniz ülkeleriyle birlikte dünyanın önde gelen zeytin ve zeytinyağı üreticilerindendir. Zeytin ve zeytinyağı üretimi daha çok Ege ve Marmara bölgesinde yapılmaktadır. Aydın, İzmir, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale üretimin gerçekleştiği başlıca illerimizdir.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminin Aydın ekonomisine büyük katkısı bulunmaktadır. Özellikle zeytinyağı üretimi aşamasında zeytinyağı kalitesinin korunması çok önemlidir. Üretim, sıkım ve depolama aşamalarında zeytinyağının özelliklerinin korunması için üreticilerin ve sıkım fabrikalarının gerekli özeni göstermeleri gerekmektedir.

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Aydın'da zeytin ve zeytinyağı üretimi için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.