GERMENCİK KÖYLÜ PAZARI - İNCİR - KESTANE - ZEYTİN - CEVİZ / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

KÖYLÜ PAZARI - GERMENCİK
Germencik Köylü Pazarı Perşembe günleri, Germencik merkezde Aydın-İzmir, Aydın- Denizli Karayolu üzerinde parkın yanında kurulur. 24 Aralık 2015 Perşembe günü ziyaret ettiğimiz Germencik Köylü Pazarına Germencik ve çevre köylerinden yanı sıra Aydın'ın ilçelerinden ve köylerinden köylü üreticiler ürünlerini satmak için tezgah açıyorlar. Yol kenarında olması toplu alımların taşınması için faydalı olsa da özellikle köylü üreticilerinin desteklenmesi için daha iyi şartlarda köylü pazarı yeri düzenlenmesi belkide daha faydalı olur. Şimdilik bazıları belediyenin kurduğu çadır altında bazıları ise cadde üzerinde ürünlerini satmaya çalışıyor. Kimileri ürünlerini istiflemiş, kimileri ise çuvallar ve kasalar ile ürünlerini sergiliyor.


Germencik Köylü Pazarında genellikle toptan satışlar için pazarlıklar oluyor. Özellikle İncir için kalitesine göre fiyatları çok değişilik gösteriyor. Aydın ve ilçelerinde halk pazarlarında bile 20-25 tl olan incirin satış fiyatı, Germencik Köylü Pazarında kalitesine, ürünün cinsine ve alınacak olan miktara göre 15 tl - 13 tl - 10 tl gibi fiyatlarda değişiyor. Pazarda toptan dışında ürünleri almak isterseniz genelde toplu alımların dışında perakende fiyatlar uygulanıyor. Pazarda yine köylü üreticilerin ürünleri olan ceviz, kestane, işlenmemiş zeytin, zeytinyağı ve hazır sofralık zeytinlerde satışa sunuluyor. Bunların dışında çeşitli otlar, narenciye ürünlerini de bulmak mümkün..

*** Sizlerde sayfamıza ilçenizden haber ve etkinlikleri iletişim formu kullanarak  gönderebilirsiniz...

germencik-koylu-pazari1 germencik-koylu-pazari2 germencik-koylu-pazari3 germencik-koylu-pazari4 germencik-koylu-pazari5















Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuyucak ve başarılı öğrenciler için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook üzerinden yorum yapmak istemeyen ziyaretçilerimiz alt bölümdeki yorumlar bölümüne yazabilirler...