YENİ EHLİYETLER İÇİN İSTENEN BELGELER / DERLEME BİLGİLER

İnternet üzerinde yeni ehliyetler için bir çok bilgi bulunmakta, Aydın ve ilçelerinde de yeni ehliyetlerinin işlemlerinin nasıl olacağı konusunda meraklar söz konusu, en güncel sorular ise;
- Yeni ehliyetler ne zaman alınacak?
- Yeni ehliyetler için istenilen belgeler nelerdir?
- Yeni ehliyetler için işlemler nasıl olacak?
Ehliyetler 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.
Yeni sürücü belgeleri için istenilen belge ve işlemler;
"Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi."
Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak. Yeni basılan ehliyetler kargo ile gönderimleri sağlanacak.
Ve bir süre sonra ehliyet işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devredilerek işlemlerin nüfus dairelerinden yapılacağı bildiriliyor.


Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka yeni ehliyetler  için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.