KUŞADASI'NDA GEZİLECEK 6 YER - GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

KUŞADASI'NDA GEZİLMESİ VE GÖRÜLMESİ GEREKEN 6 YER
Kuşadası yerli ve yabacı turistler için internet ortamında en çok araştırılan şehirler arasında, başta sorulan ilk soru Kuşadası'nda neler yapılır? Kuşadası'nda nerelere gidilir? Kuşadası'nda görülmesi gereken yerler nereleridir? Bu sorular çoğalarak devam eder... Kuşadası Benim sayfamıza gelen sorular doğrultusunda Kuşadası için "Gezilecek Yerler" etiketi oluşturup derleme bilgileri bu etiket altında topluyoruz. Daha önce yayımladığımız Kuşadası'nda gezilmesi ve görülmesi gereken yerler için yazılara ulaşmak için tıklayınız...
Şimdi de sizlere Kuşadası'nda görülmesi gereken 6 yerden bahsedeceğiz.
Sizlerde Aydın Doğumluyuz Sayfasına Aydın ve Çevresi için yazılarınızı gönderebilirsiniz. Özellikle Kuşadası ve çevresini gezmiş deneyimlemiş kişilerin fikirlerini bizlerle paylaşmaları bizleri mutlu edecektir. Misafir yazarlık bölümümüz için tıklayınız...

KUŞADASI'NDA GEZİLECEK 6 YER


1- GÜZELÇAMLI MİLLİPARK : 27.645 hektarlık mavi bayraklı Milli Park paleojik şistler, mezezoik kalkerler ile neojen tortul kütlelerden oluşmuştur. Yeşil doğası, tertemiz deniziyle Kuşadası'nda ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı yerlerin başındadır.

 

 

2- KADINLAR DENİZİ PLAJI : Önceleri yalnızca kadınlara ait ve ilçe dışında olan; şehrin gelişmesiyle merkeze giren Kadınlar Denizi, gün batımı seyri için mükemmel yer. Kuşadası'nın merkezinde ulaşımı kolay olması tercih sebebidir. Özellikle Kuşadası ve çevresinden bir çok ziyaretçi, yabancı turistler ile birlikte hafta sonu Kadınlar Plajını doldurmaktadır.

 

 

 

3- KİRAZLI KÖYÜ : Tarihi bir yer olan Kirazlı hem doğası hem köy kahvaltılarıyla turistlerin diğer bir uğrak yeridir. Kuşadası'na çok yakın olması ziyaretleri arttırmaktadır.

 

 

 

 



4- GÜVERCİNADA KALESİ : Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılan bir iç kale ve İlyas Ağa tarafından yaptırılan surlar yer almaktadır. Kuşadası'nın simgesi olan kale, Kuşadası'na gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı yerlerdendir. Şu an için restorasyonu tamamlanmak üzere olan Kuşadası Güvercinada içerisinden Kuşadası Limanı ve Kuşadası şehrinin fotoğraflarını görüntülemek mümkündür.

 

 

 

5- ÖKÜZ MEHMET PAŞA KERVANSARAYI : I. Ahmet ve Genç Osman saltanatı döneminde üç yıl sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. Kuşadası'nın neredeyse tam merkezinde bulunan kervansaray, Kuşadası'nda gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

 

 

 

6- ZEUS MAĞARASI (GÜZELÇAMLI) : Mitolojiden izler taşıyan Zeus Mağarası, Kuşadası'nda keşif yapanların son durağı durumundadır. Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesinde bulunan mağara Milli Park yönünde olduğu için, Kuşadası'nda Milli Parka giden herkesin merak edip uğradığı noktadır.

 

 

 

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası'nda gezilecek ve görülecek yerler için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.