KUŞADASI ULUSLARARASI SANAT FESTİVALİ / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

ULUSLARARASI SANAT FESTİVALİ - KUŞADASI
İnternational art festival - Kusadasi
Kuşadası'nda 13-21 Mayıs 2016'da Uluslaraarası Sanat Festivali düzenleneceği duyuruldu. Resim, seramik, heykel, fotoğraf, kısa film, mozaik etkinlikleri... 15-20 Mayıs 2016 Saat : 09.30-19.00 saatlerinde İbramaki Sanat Galerisi ve Ada Kültür Merkezi'nde (Marina Karşısı)

Kuşadası Belediyesi Duyurusu;
KUŞADASI’NDA SEZON ULUSLARARASI SANAT FESTİVALİ İLE AÇILIYOR
Kuşadası Belediyesi, 2016 turizm sezonunu 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği “Barış” temalı uluslararası bir sanat festivali ile açacak. 25 ülkeden 80 sanatçı ile yurt içi ve yurt dışından 8 üniversiteden akademisyenlerin katılacağı 9 günlük Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali ile sanat aracılığıyla barış mesajları verilmesi ve turizmin sanatla buluşturulması hedefleniyor.

Kuşadası, çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali, 13 Nisan tarihinde başlıyor. Kuşadası, 9 gün boyunca görsel ve plastik sanatlar alanında çalışan 80 yerli ve yabancı profesyonel sanatçı tarafından yapılacak olan atölye çalışmaları ve etkinlikler ile renklenecek. Festival süresince sokaklara ve meydanlara da taşacak olan atölye çalışmaları ile yerli halkın ve turistlerin sanatsal üretimle buluşması sağlanırken düzenlenecek sergi, söyleşi, müzik dinletileri ve konserler de düzenlenecek. Festivale katılmak üzere Kuşadası’na gelecek olan sanatçılar yerel kıyafetleri ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ile Gençlik Kortejine de katılacak.

Ressam Dr. Melek Günbey Güler ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan’ın küratörlüğünde düzenlenecek olan Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali ile öncelikle Kuşadası’nın kent kültürüne, kent mimarisine uygun sanat eserlerinin profesyonel sanatçılar tarafından yaratılması ve profesyonel sanatçılar liderliğinde, yerel halkın ve turistlerin sanata olan ilgisinin arttırılması hedefleniyor. Öte yandan Festival süresince yaratılan kalıcı eserlerin Kuşadası’nın markalaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Kuşadası Uluslararası Sanat Festival ile ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, dünya turizminde artık yarışan farklı argümanların başında sanatın geldiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Günümüzde turizm alanında farklılık yaratmanın en önemli yolu yerel ve ulusal sanatın, evrensel sanatla buluşturulmasından geçmektedir. Konuk olarak hangi ülkeye giderseniz gidin öncelikle yerel sanatçılara ait motifler ve resimlerle karşılanırsınız. İlk önce galerilerini müzelerini gezdirerek farklılıklarını, tarihsel ve modern sanat birikimlerini ortaya koyar ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarırlar. Bu nedenle biz, bu yıl sezonu dünya sanatçılarıyla açıyoruz. 13-21 Mayıs tarihleri arasında 25 ülkeden 80 sanatçı ve akademisyenin duygu, düşünce ve estetiksel bütünlük oluşturan eserleriyle dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajları verilecek.”

kusadasi-etkinlik

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.