ÇİNE'DE TARIM PANELİ / AYDIN BÜYÜKSEHİR VE İLÇELERİ

PANEL - ÇİNE
Çine'de Tarih : 13 Haziran 2016 tarihinde Çine Belediye Kültür Merkezinde Saat : 10.00'da “TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLERİN ve KÜÇÜK TARIM İŞLETMELERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ’’adlı PANAL yapılacağı duyuruldu.

Çine Belediyesi Duyurusu;
TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLERİN ve KÜÇÜK TARIM İŞLETMELERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ
PANELİ
Ülkemizin refah düzeyini yükseltebilmek için tarıma dayalı ekonomiyi daha çok ön plana çıkarmalıyız. İlçemiz coğrafi olarak Aydın-Muğla arasında olup, Aydın ilinin biraz daha Güney’ine düşmektedir.Verimli topraklara sahip olan Çinemiz; hayvancılık, zeytincilik ve mevsimlik endüstriyel bitki üretiminin yapıldığı verimli araziler ve kıymeti maden ocaklarına sahiptir. Ekonomimiz bu dinamikler üzerine kurulmuştur.
Evliya Çelebi’nin ‘Aydın’ın dağlarından yağ, ovalarından bal akar’ sözleri İlçemiz için geçerliliğini halen devam ettirmektedir.Bizler ülke içerisinde ender verimli arazilere sahip olduğumuzun farkındayız ve bilincindeyiz. Eksik olan noktamız, üreticilerimizin birlikte hareket etmemesi ve ürettiği ürünün hak ettiği pazarlarda gerçek değerinde satamayıp, her birinin bir köşeye savrulmuş durumda olmasıdır. Bu dağınık görüntü başta Belediye Başkanı olarak beni üzmekte ve sorumluluk almaya itmektedir.
Çine Belediye Başkanı olarak görevimin sadece yol, park, düğün salonu ve benzeri genel belediyecilik alanlarında hizmet yapmak olmadığının bilincindeyim. Benim görevim bu verimli topraklarda üretici hemşerilerimin kolektif bir şekilde, kendi alanlarında ürettiği ürünün karşılığını ve değerini alabileceği ve bu örgütlenmeyi organize ederek onların önlerini açmaktır. Bu sayede üreticinin ürününün kalite ve değerini hak ettiği yere getirerek, tüketicinin de ödediği paranın karşılığında kaliteli ürünleri tüketebilmesinde payımızın olabileceğini düşünmekteyim.
Bu sebeple 13 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 10:00’da Çine Belediye Kültür Merkezinde yapacak olduğumuz ve üreticilerimizle bir araya geleceğimiz “TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLERİN ve KÜÇÜK TARIM İŞLETMELERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ’’adlı PANALE tüm Çineli Hemşerilerimi davet ediyor, saygılar sunuyorum.

Enver Salih DİNÇER
Çine Belediye Başkanı
POROGRAM
- Açılış

- Protokol Konuşmaları

- TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLERİN VE KÜÇÜK TARIM İŞLETMELERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ (PANEL)

Oturum Başkanı

Prof. Dr. Mustafa Kara
Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Konuşmacılar

Prof. Dr. Mustafa Kara
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Küçük Tarım İşletmelerinin Sürdürülebilir Kalkınma Açısından Önemi

Yakup Yıldız
Köy-Koop Merkez Birliği Genel Başkanı
Küçük Tarım İşletmelerinin Tarımsal Üretimde Karşılaştıkları Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Mehmet Varol
Hay-Koop Denizli Bölge Birliği Başkanı
Sürdürülebilir Tarımda Küçük Aile İşletmelerinin Önemi

Yakup Esen
Tüketim Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı
Küçük Tarım İşletmelerinin Pazarlama Sorunları ve Çözüm Önerileri

Tarih : 13 Haziran 2016
Yer : Çine Belediye Kültür Merkezi
Saat : 10:00

çine-panel

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Çine'deki tarım paneli için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.