EFELERE EN BÜYÜK VEFA PROJESİ... / NAZİLLİ


"Misyonu Aydın İlini ve İlçelerinin bilgilerini derleyerek tanıtımın yapmak, Efe kültürünü yaşamak-yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olan aydindogumluyuz.com sayfası;
EFELERE EN BÜYÜK VEFA PROJESİ için başta Şahin Efe YILMAZ olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürü borç bilir"

EFELERE EN BÜYÜK VEFA PROJESİ...

"EFELİK KÜLTÜRÜ" ve "EFE"lerimiz, hazırlıkları tamamlanan ve uygulamalarına başlanılan "EFELİK RUHU" isimli profesyonel kısa belgesel çalışması ile internet ortamında ve görsel boyutta da artık gerçek anlamına kavuşuyor.

Bu projenin fikir kaynağı ve yöneticisi Şahin Efe YILMAZ ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Önemi şimdiden anlaşılabilir gibi görünse de, projenin hayata geçmesi ve geri dönüşlerinin alınmaya başlamasının ardından gerçek değeri ortaya çıkacak olan çalışmanın sahibinin işte duygu ve düşünceleri:


"Anadolu Fotoğraf Dergisi" ve "BVŞ Video Grup" projesi olarak tasarlanan ve Nazilli Belediyesi katkıları ile halen hazırlıkları devam eden EFELİK RUHU isimli kısa belgesel çalışmamızı çok yakında izlemeye hazır hale getireceğiz. Projenin hazırlanmasında emeği olan birçok kıymetli insan var, isimlerini ve teşekkürlerimizi projemiz bittiğinde, belgeselin sonunda ifade edeceğiz. Bu projenin amacı; yıkılmak üzere olan Arpaz kalesini duyurabilmek, "EFE" lik kültürünü genç nesile aktarabilmek ve Dağlarından yağ ovalarından bal akan efeler diyarı Nazilli’mizi tanıtabilmektir. Yakın tarihte EFE lik kültürü üzerine gerçek mekânlarda çekilmiş, fotoğraf ağırlıklı bir çalışma bulunmamaktadır. İnternete Efe fotoğrafı yazıp arama yapıldığında, dizi karakterleri ya da eski efe fotoğraflarıyla karşılaşılmaktadır. Biz bunu değiştirmek istedik. Arama yapıldığında, "EFE" lik üzerine bir çalışma yapmak isteyen genç arkadaşlar, kaliteli EFE fotoğrafları bulsunlar, bu kültür bayrağının taşınmasına hizmet edenler kaynak sıkıntısı çekmesinler ve ayrıca da örnek teşkil etsin, çalışmamızı görenler ilham alıp, daha güzellerini yapabilmek için cesaret bulsunlar ve harekete geçsinler istedik. Hava muhalefeti
 sebebiyle bazı kısa çekimlerimizi ertelemek durumunda kaldık ancak en kısa zamanda kısmet olursa tamamlayacağız. Daha sonrasında da kurgu ve montaj aşamasına geçip, belgeselimizi izlemeye sunacağız. Elde edilecek olan geliri de şehit ailelerine bağışlayacağız. Bu projeye destek olan, dâhil olan hiç kimse herhangi bir maddi-ticari beklenti içerisinde olmamıştır.

Özellikle belirtmek istediğim bir kaç husus var:
Biz eldeki kısıtlı imkânlarla bir mücadele vererek, Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık’ın destekleri ve birçok kıymetli insanın katkıları ile naçizane olarak elimizden geldiğince bu projeyi tamamlamaya gayret ediyoruz. İnternet ortamında çalışmalar yapan yüzlerce facebook sayfası, gurubu yöneticileri, site sahipleri bize yardımcı olmaktadırlar.

Projeyi ilk tasarladığımda, gerekli görüşmeleri yaptığımda, bize söz veren bazı kişilerin sözlerinde durmamaları sebebi ile çalışmamızın içeriğini değiştirmek durumunda kaldık. Yani, bir tek "EFE" yi anlatacakken, genel anlamda "EFELİK KÜLTÜRÜ" üzerine bir çalışma yapma kararı aldık. Bu süreçte destek olan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Sözünde durmayanlara da söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Yapmaya çalıştığımız organizasyonun etkisinin farkında olmalarını beklerdik. Zira çalışma tamamlandığında belgesel olarak
 yayına sunulacak, ayrıca yüzlerce farklı efe-zeybek ezgileri ile her gün ayrı videolar yapılarak internet ortamında yayınlanacak. İnternete EFE yazıldığında artık Nazilli çıkacak. Yurt içi ve yurt dışında yayın yapan birçok site, sayfa ve gruplar çalışmalarımızı yayınlayacaklar. Bu reklam gücü NAZİLLİ'mizin tanıtılması açısından ve "EFELİK KÜLTÜRÜ"nü gençlerimize aktarabilmek bakımından çok önemlidir.

Bizim maddi ya da ticari bir beklentimiz söz konusu değildir. Biz, Anadolu kültürüne hizmet, yaşadığımız bu güzel bereketli coğrafyanın asil kahramanlarının hatıralarını yaşatabilmek ve bayrağımızın özgürce dalgalanabilmesini sağlayan, huzur ve güvenlik içinde vatan topraklarında yaşayabilmemiz için kendini feda etmiş bölgemizin kahramanlarına bir nebzede olsa, borcumuzu ödeyebilmek gailesindeyiz.
Nefes aldığımız bu topraklarda Bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa, ezan sesini huzurla duyabiliyorsak, bu bölgede Efelerimize borçluyuz.
Hepsi nur içinde yatsınlar...
Hazırlıklarımız tamamlandığında belediye sinemasında ve internet ortamında izlemeye sunacağız.
Emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz...

www.nazilli.com.tr' den alıntıdır...