AYDIN'DA GEZİLECEK YERLER / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

AYDIN'DA GEZİLECEK YERLER
Aydın kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulunduran bir şehirdir. Gezilecek yerlerden bir kısmını sizlere yazmak istedik, yazdıklarımız dışında Aydın'da keşfederek daha fazlasını bulmak mümkündür.

Aydın'a yaklaşık 70 km. uzaklıkta olan Kuşadası Türkiye'nin en önemli turizm şehirlerinden birisidir. Kuşadası'nda görülmeye değer koylar, plajlar ve kaplıcalar bulunmaktadır. Aslanlı ve Zeus Mağrası ile sınırları içerisindedir. Kuşadası yılın her döneminde ziyaretçi alabilir.

Didim Büyük Menderes Deltasının yakınlarında olan yine bir turizm şehridir. El sanatları, doğası, plajları ve denizi dikkat çekicidir. Didim'de antik dünyanın en önemli kehanet merkezi olan Apollon tapınağı bulunmaktadır.

Söke'de bulunan Priene ve Milet görülmesi gereken başlıca tarihi yerlerdir.

Aydın'ın Aphrodisias Müzesi, Aydın Arkeoloji Müzesi, Karacasu Etnografya Müzesi, Gerga, Harpasa, Alinda gibi pek çok müze ve zengin ören yerleridir.

Alternatif olarak Karabağlar Kanyonu’na girebilir, Beşparmak Dağları ve Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yürüyüş yapıp, dağ bisikletine binerek gezinizi yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşlerinde etap üzerindeki köylerde mola verebilirsiniz. Mevsimine göre Aydın'ın meşhur kestane, incir, zeytin vb. ürünlerinden tatma fırsatı bulabilirsiniz.

Sizlerde Aydın'ı dolaşıp deneyimlerinizi sayfamızda yayınlatmak isterseniz, bize yazın
İletişim adresimiz aydindogumluyuz@gmail.com 
Facebook sayfamız : http://www.facebook.com/efetorunuyuz.aydindogumluyuz  



Ek Gelir İstermisiniz?
Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Aydın'da gezilecek yerler için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler