SÖKE'DE GERİ DÖNÜŞÜM VE ATIK PİL FARKINDALIĞI / AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERİ

GERİ DÖNÜŞÜM VE ATIK PİL - SÖKE

Söke'de geri dönüşüm ve atık pil yönetiminde farkındalık çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Söke Belediyesi duyurusu;
- EĞİTİMCİLERE ATIK PİL EĞİTİMİ
- GERİ DÖNÜŞÜM VE ATIK PİL YÖNETİMİNDE FARKINDALIK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Her atığın çöp olmadığı vurgusuyla geri dönüşüm konusunda duyarlı çalışmalara imza atan Söke Belediyesi, farkındalık yaratma ve bilinçlendirme konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.
Daha önce geri dönüşüm konusunda Söke Belediyesi ile ÇEVKO Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Eğitimcinin Eğitimi Semineri’ bu kez TAP Derneği ile işbirliği yapılarak atık pillerin toplanması konusunda yapıldı.
Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen eğitim seminerinde eğitimcilere atık pillerin çevreye verdiği zarar, atık pillerin toplanmasının önemi ve atık pillerin yönetimi konusunda bilgiler verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de destek alınan eğitim çalışmaları kapsamında gerçekleşen eğitim seminerinde TAP Derneği Aydın Bölge Sorumlusu Çevre Mühendisi Seyhan Özulucan konuşmacı olarak yer aldı. Eğitim öncesi, eğitimcilere afiş, broşür, pil kutusu materyaller dağıtıldı.
Temiz bir çevrede yaşamak ve temiz bir toplum bilincini aşılamak üzere çeşitli eğitim toplantılarının düzenlendiğini belirten Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Lütfiye Öner; “Çevre bilincini yerleştirmede özellikle çocuklara doğru bilgiyi aktarmak çok önemli. Bu nedenle bu zincirin önemli bir halkası olarak gördüğümüz eğitimcilerimizin çocuklarımıza aktaracakları bilgiler de çok önemli. Eğitim toplantılarımız ile çevre bilincini toplumun katmanlarına aktarmaya gayret ediyoruz” dedi. Öner; üm eğitimcilere göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.
“ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI”
Söke Belediyesi tarafından TAP işbirliği ile her yıl yapılan atık pil toplama kampanyası (yarışması) bu yılda gerçekleştiriliyor. Nisan ayının sonuna kadar okullar topladıkları atık pilleri Mayıs ayında Söke Belediyesi’ne teslim edecekler. Bu yarışmanın ödülleri her yıl olduğu gibi 5 Haziran Çevre Günü’nde verilecek. Söke atık pil toplama konusunda yine iddialı ilçeler arasında yer alıyor.

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Söke'deki geri dönüşüm ve atık pil farkındalığı için söyleyecekleri vardır. Alt kısımda yer alan yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.